Панирана моцарела с доматен сос

Лесно и ефектно мезе
Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бейби моцарела
4 филии бял хляб
4 стръка мащерка
3 яйца
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
брашно за овалване
олио за пържене

за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
30 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 ч. л. захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панирана моцарела с доматен сос
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина.
2
Панирана моцарела с доматен сос 2
Наливат се доматите, овкусява се със сол и захар и се готви на слаб огън около 10 минути.
3
Панирана моцарела с доматен сос 3
Моцарелата се отцежда и се подсушава.
4
Панирана моцарела с доматен сос 4
Хлябът се смила в блендер, смесва се с накълцаната мащерка, сухия чесън, червения пипер и сол.
5
Панирана моцарела с доматен сос 5
Яйцата се разбиват.
6
Панирана моцарела с доматен сос 6
Топките моцарела се овалват в брашно, потапят се в яйца и се покриват с ароматните трохи.
7
Панирана моцарела с доматен сос 7
След това отново се панират в брашно, яйца и трохи.
8
Панирана моцарела с доматен сос 8
Пържат се на маслена баня.
9
Панирана моцарела с доматен сос 9
Отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: