Панирани калмари с къри сос

Много подходящи като мезе за бяло вино и бира
Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2021
Панирани калмари с къри сос
 
Необходими продукти:
6 пресни калмарa
200 г брашно
1 ч. л. сол
1 ч. л. риган
олио за пържене

за соса:
100 г майонеза
100 г кисело мляко
1 скилидка чесън
1 с. л. къри
200 мл вода
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Панирани калмари с къри сос

Калмарите се почистват и се измиват. Нарязват се на шайби с дебелина около 2 см.

 


2
Панирани калмари с къри сос 2

Брашното се смесва със солта и ригана. Олиото се сгорещява.

 


3
Панирани калмари с къри сос 3

Калмарите се овалват в брашнената смес и се пържат на маслена баня. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

 


4
Панирани калмари с къри сос 4

Кърито се сипва в касерола заедно с водата. Оставя се да къкри докато се редуцира на 1/3.

 


5
Панирани калмари с къри сос 5

След това се прецежда и течността се смесва с майонезата, киселото мляко и стрита на паста с малко сол скилидка чесън. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Панирани калмари с къри сос 6

Калмарите се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2021
Калмарите стават невероятно хрупкави!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2016
Калмарите стават невероятно хрупкави , брашното е царевично . Соса е уникален !!! Препоръчвам горещо !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: