Панирани калмари

Дата: 25.01.2015
Източник: Златка Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Панирани калмари
 
Необходими продукти:
1 кг охладени калмари
брашно
сол и черен пипер на вкус
1 лимон
1 яйце
 

Начин на приготвяне:
1
Панирани калмариПочистваме калмарите и преди да ги нарежем на щайби, с острието на ножа, правим диагонални разрези по повърхността на тубите.
2
Панирани калмари 2Нарязаните на щайби калмари заливаме със сока от един лимон и едно яйце, предварително разбити. Оставяме да престоят един час в хладилника. Преди да започнем пърженето изцеждаме калмарите от маринатата и ги овалваме в брашно (брашното смесвам със сол и смлян черен пипер).
3
Панирани калмари 3Калмарите се пържат до златисто в загрято олио. Консумират се топли, като по желание се добавя лимон.
Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


490 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Stoyanova се регистрира в сайта.
Elena Paseva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
Aleksandra Voinova се регистрира в сайта.
Eli Vitanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта