Панирани котлети с горчица

Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2004
Панирани котлети с горчица
 
Необходими продукти:
4 котлета по 150 г
1 ч. ч. галета
2-3 с. л. горчица
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
1 средно голяма глава карфиол (750 г)
100 г сирене
100 мл прясно мляко
30-40 г масло
струйка лимонов сок за варене
сол за варене
пера пресен лук



Начин на приготвяне:
1
Панирани котлети с горчица
Котлетите се начукват и се намазват с горчица.
2
Панирани котлети с горчица 2
Галетата се смесва с червения пипер, чубрицата, солта и черния пипер.
3
Панирани котлети с горчица 3
Котлетите се овалват в сместа с галетата и се нареждат на решетката на фурната, като под нея се слага тава. Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна около 5-8 минути от всяка страна.
4
Панирани котлети с горчица 4
Карфиолът се почиства и се разделя на розички. Те се слагат в кипнала вода, в която има лимонов сок и сол, и се варят 7-8 минути. След това се поставят в кухненския робот и се пюрират заедно с маслото, сиренето и прясното мляко. От карфиоленото пюре се оформят кнедли, които се украсяват с пресния лук и се сервират като гарнитура към котлетите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: