Гозбата на падишаха

Хюнкат Беенди
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2004
Гозбата на падишаха
 
Необходими продукти:
60–70 г краве масло
100 г кашкавал
100 г сирене „Пармезан”
2 с. л. брашно
60 г краве масло
500 мл олио за пържене
4 патладжана
запържени домати и чушки за украса
1 кубче зеленчуков бульон
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 морков
1 кг агнешки бут
1 глава лук
200 мл прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Гозбата на падишаха
Маслото се разтопява в дълбока тенджера, добавят се накълцаният лук, нарязаното на кубчета месо и морковът (наедро) и всичко се запържва 10–15 минути.
2
Гозбата на падишаха 2
Щом месото се запържи, се добавят доматеното пюре и зеленчуковият бульон, посолява се, слага се брашно и се бърка. Налива се вода, така че да покрие зеленчуците и месото, и се вари под капак 1 час.
3
Гозбата на падишаха 3
По патладжаните се правят малки прорези с нож, поставят се в дълбока тенджера със загрятото олио и се пържат 10 минути, като от време на време се обръщат. Белят се още топли. Маслото за пюрето се разтопява, прибавя се брашното, разбърква се и се слагат обелените патладжани. Добавят се пармезанът, кашкавалът и прясното мляко, разбърква се и се запържва за 3–4 минути.
4
Гозбата на падишаха 4
Кебапът се сервира с патладжаненото пюре и се украсява със запържени домати и чушки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
Кирил се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Соленки с пипер
Didka Koprinkova коментира рецептата Палачинки
Didka Koprinkova коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: