Гювеч "Фуете"

Гост: Маша Илиева
Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2004
Гювеч
 
Необходими продукти:
500 г пресни картофи
3 моркова
300 г зелен фасул
1 стрък лук
1 стрък чесън
1 буркан грах
75 г краве масло
3–4 гъби
1 ч. л. риган
1 ч. л. сол
1/2 пакетче суха гъбена крем супа


Начин на приготвяне:
1
Гювеч
Картофите се нарязват на филийки и се редят на дъното на йенска тенджера. Върху тях се поставят нарязаните на кръгчета моркови, фасулът и накълцаните наедро лук и чесън. Накрая се изсипва грахът заедно със соса.
2
Гювеч
Маслото се нарязва на филийки, които се нареждат равномерно върху зеленчуците. Между маслените парченца се подреждат и гъбите, нарязани наситно.
3
Гювеч
Ястието се подправя с ригана, солта, гъбената крем супа и се залива с 200 мл вода. Пече се при температура 250 градуса. Щом кипне, фурната се намалява на 150 градуса и се пече още около 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: