Пълнени тиквички с агнешко

Дата: 06.07.2004
Източник: Бон Апети
Пълнени тиквички с агнешко
 
Необходими продукти:
250 г агнешко обезкостено месо
6–7 с. л. олио
1 глава лук
1 домат (200 г)
1,2 кг тиквички
4–5 щипки бахар
50 г смлени бадемови ядки
1 с. л. сусам
4–5 листа джоджен
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с агнешкоМесото се накълцва и се запържва в предварително сгорещеното олио. Добавя се нарязаният наситно лук и се пържи 2–3 минути. Доматът се нарязва на кубчета, поставя се при месото и се оставя да къкри.
2
Пълнени тиквички с агнешко 2Тиквичките се разполовяват надлъжно, вътрешността им се изважда, наситнява се, прибавя се в тигана и силата на котлона се увеличава, за да изври водата. Малко преди тиганът да се отстрани от котлона, ястието се поръсва с бахара, смлените бадемови ядки, сусама, солта и наситнените листа джоджен.
3
Пълнени тиквички с агнешко 3Тиквичките се запълват с плънката, подреждат се в тава и се налива 1 пръст вода. Тавата се покрива с фолио и ястието се пече 40–45 минути при температура 180 градуса. След това фолиото се маха и тиквичките се запичат за 10 минути на най-високата температура на фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта