Патладжанено канапе с домати

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2004
Патладжанено канапе с домати
 
Необходими продукти:
10 маслини
10 листа пресен босилек (1/2 ч. л. сух)
2 щипки сол
черен пипер на вкус
2 с. л. зехтин
2 домата
1 филия смлян хляб
50 г кашкавал
3 патладжана
2–3 с. л. олио
200 г извара


Начин на приготвяне:
1
Патладжанено канапе с домати
Патладжаните се нарязват на колелца с дебелина 1 пръст, поръсват се със сол и се оставят за 15 минути да се отцедят. След това се изплакват, подреждат се в намаслена тава, поливат се с олио и се пекат по 5 минути от всяка страна в силно загрята до температура 220 градуса фурна.
2
Патладжанено канапе с домати 2
Към изварата се добавят почистените от костилките маслини и босилекът, поръсва се със солта и черния пипер, сипва се зехтинът и се пасира.
3
Патладжанено канапе с домати 3
Доматите се нарязват на тънки колелца и се подреждат върху патладжанените кръгчета. Върху тях с помощта на пош се оформят розички от изварата и се поръсват със смлените хлебни трохи и настърган кашкавал.
4
Патладжанено канапе с домати 4
Запича се 10 минути при горно нагряване в максимално загрята фурна. Може да се поднесе върху листа от салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: