Патладжанен щрудел

Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2004
Патладжанен щрудел
 
Необходими продукти:
2 патладжана (300–400 г)
1 зелена чушка
1 червена чушка
2–3 с. л. зехтин
4 скилидки чесън
250 г извара
3 с. л. заквасена сметана (кисело мляко)
4 стръка копър
4 стръка магданоз
1/2 ч. л. сушена салвия
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на патладжана
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Патладжанен щрудел
Патладжаните се измиват и се нарязват на еднакви по големина колелца. Поставят се в гевгир, поръсват се със сол и се оставят да преседят около 15-20 минути. След това се изплакват със студена вода и се подсушават с кухненска хартия.
2
Патладжанен щрудел 2
Чушките се почистват от дръжките и семето и се режат на тънки ивици, а скилидките чесън - на тънки филийки. След това се запържват за кратко в тиган със загрят зехтин.
3
Патладжанен щрудел 3
В купа се размесва брашното с малко черен пипер. Патладжанените колелца се овалват в сместа и се запържват в нагорещено олио от двете страни за 2-3 минути. За да се поеме излишната мазнина, готовите патладжани се изваждат върху чиния, покрита с кухненска хартия.
4
Патладжанен щрудел 4
Изварата и сметаната се разбъркват добре в купа с вилица или пасатор. Добавят се салвията и ситно нарязаните магданоз и копър. Сместа се овкусява със сол на вкус и отново се разбърква много добре.
5
Патладжанен щрудел 5
В намазнена тавичка за печене една върху друга се поставят петте точени кори, като всяка от тях се намазва с олио. В единия край се подреждат панираните патладжанени кръгчета, върху тях се разпределя по малко от изварената смес и накрая се поставят чушките.
6
Патладжанен щрудел 6
Завива се внимателно на руло и по същия начин се оформя още един щрудел. Преди да се изпекат, двата щрудела по желание може да се поръсят със сусамено или маково семе и да се намажат с разбит жълтък.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: