Картофено фондю "База Алеко"

Гост: Калин Николов
Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2004
Картофено фондю
 
Необходими продукти:
500 г свинска плешка
1 пакетче картофено пюре на люспи (100 г)
къри
черен пипер на вкус
1 ч. ч. прясно мляко
2–3 щипки сол
500 г кашкавал
500 г сирене
1 ч. л. къри
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. чубрица
200 мл бира
50 г маргарин
1 с. л. маргарин


Начин на приготвяне:
1
Картофено фондю
Месото се нарязва на кубчета и се запържва за 3–5 минути в тиган със загретия маргарин, като се разбърква. Сипват се 200 мл бира и се подправя с чубрицата, черния пипер и кърито. Когато ястието се сгъсти, се посолява и се задушава около 10 минути.
2
Картофено фондю
В 1 л вряща вода се слагат 2–3 щипки сол, прясното мляко, черният пипер, кърито, солта и картофеното пюре и се бърка непрекъснато. След като се сгъсти, се прибавят надробеното сирене и настърганият кашкавал и се бърка на тих огън, докато се разтопят. Добавя се маргаринът и се консумира топло, като месото се топи във фондюто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: