Тайландската гозба за сватбата на Драгостина

Гост: Майкъл Фърминджър
Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2004
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина
 
Необходими продукти:
50 г пресен джинджифил (1 ч. л. сух)
7 скилидки чесън
1 люта чушка
6 с. л. зехтин
3 стръка пресен лук
2 моркова
1 краставица
6 с. л. кокосови стърготини
200 г пилешки гърди
3 пакетчета оризови нудълс (150 г)
2–3 с. л. соев сос
50 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина
Джинджифилът се обелва и се нарязва на много тънки ивици. Чесънът се намачква, лютата чушка се почиства от семето и се нарязва надребно. Поставят се в дълбок тиган и се поливат със зехтина.
2
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина 2
Лукът, морковите и краставицата се нарязват на тънки ивици. Кокосовите стърготини се заливат с вода и се варят, докато половината вода изври. След това се прецеждат и се изстискват добре.
3
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина 3
Пилешките гърди се нарязват на малки парчета. Нудълсите се пускат за 1–2 минути в 2 л вряща вода, след това веднага се изцеждат и се охлаждат със студена вода.
4
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина 4
Тиганът с джинджифила, чесъна и лютата чушка се поставя на котлона, пържат се 2–3 минути. Прибавят се пилешките късове и се пържи на висока температура 2 минути, непрекъснато се разбърква. Поръсва се със сол и черен пипер, добавят се морковите и лукът. Разбърква се, слагат се соевият сос, ивиците краставица, кокосовата течност и бялото вино. След около 1 минута се оттегля от котлона.
5
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина 5
Сервира се, като нудълсите се поставят като канапе, а отгоре се слагат изпържените зеленчуци и пилешките гърди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: