Казанлъшка рапсодия в розово

Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2004
Казанлъшка рапсодия в розово
 
Необходими продукти:
4 карета от свински врат ( 200 г)
50 г кашкавал
100 г пържени картофи
1/2 домат
1/2 глава кромид лук
2 щипки риган
брашно за паниране
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Казанлъшка рапсодия в розово
Каретата се изтъняват с чукче, посоляват се и подправят с черен пипер. Овалват се в брашно и се пържат до златисто в загрятото олио. Изваждат се и се отцеждат върху салфетки.
2
Казанлъшка рапсодия в розово 2
В намаслено гювече се слага нарязан наситно лук и обелен и също нарязан наситно домат. Отгоре се поставят каретата и се покриват с нарязан на филии кашкавал. Поръсва се с риган, пече се в предварително сгорещена до 200 градуса фурна, докато се зачерви кашкавалът.
3
Казанлъшка рапсодия в розово 3
Изважда се и се покрива с пържени картофи. Захлупва се с чиния и се обръща, като се разтръсква с помощта на кърпа.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: