Рулована ципура със зеленчуци

Гост: Веселин Беловски, ресторант "Свети Георги"
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2004
Рулована ципура със зеленчуци
 
Необходими продукти:
250-300 г ципура
1 тиквичка
1/2 патладжан
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
4-5 с. л. зехтин
1-2 с. л. сос “Песто”
доматен сос за гарнитура
25 г масло
1 червена печена чушка
1 зелена печена чушка
1 ч. ч. сварен черен китайски ориз


Начин на приготвяне:
1
Рулована ципура със зеленчуци
Ципурата се филетира. Едното филе се наръсва с накълцаните копър и магданоз, полива се със сос “Песто” и се затваря с другото филе.
2
Рулована ципура със зеленчуци 2
Тиквичката и патладжанът се нарязват на тънки филии. Патладжанът се поставя в подсолена вода за 10 минути, за да се изгуби горчивият му вкус. След това се подсушава и се изпържва заедно с тиквичките, като готовите се поставят на хартия, която да поеме излишната мазнина.
3
Рулована ципура със зеленчуци 3
На дъската се поставя филийка патладжан, половината му се покрива с филийка тиквичка, върху половината й се поставя втора патладжанена филийка и това се повтаря, докато се получи повърхност, в която могат да се увият рибните филета.
4
Рулована ципура със зеленчуци 4
Рибата се поставя напречно и се увива. Запържва се в загрят зехтин от двете страни, докато се зачерви. Доизпича се в предварително загрята до 200-220 градуса фурна за около 15 минути.
5
Рулована ципура със зеленчуци 5
Маслото се загрява и вътре се запържват нарязаните печени чушки. Добавя се посоленият ориз. Запържва се 2-3 минути.
6
Рулована ципура със зеленчуци 6
Сервира се, като в основата на чинията се налива доматеният сос и се добавя гарнитурата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
mortissha се регистрира в сайта.
мис Перигрин коментира рецептата Тирамису
мис Перигрин се регистрира в сайта.
tzvetinabg коментира рецептата Телешко на тиган
tzvetinabg коментира рецептата Разложка шупла
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: