Ориз пилаф с чушки

Дата: 14.09.2004
Източник: Бон Апети
Ориз пилаф с чушки
 
Необходими продукти:
400 г ориз
1 ч. л. сол
1 ч. л. кимион
2 с. л. зехтин
3-4 зърна кардамон
50 г краве масло
1 домат
1 морков
2 скилидки чесън
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 глави кромид лук ( 300 г)
100 г замразен грах
1/4 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз пилаф с чушкиМаслото и зехтинът се загряват, сипва се наситненият лук и се пържи на умерен огън 10 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавят се наситненият чесън и оризът. Пържи се 3-4 минути, като се бърка, след което се подправя с канела, кардамон, кимион, сол. Налива се 1 л вода, посолява се и къкри под капак на много слаб котлон около 10 минути.
2
Ориз пилаф с чушки 2Морковът и чушките се нарязват на ситни ивички. Поръсват се върху ориза. Доматът се обелва и се нарязва наситно, поставя се върху зеленчуците. Посолява се, но без да се разбърква. Задушаването трае още 10 мин.
3
Ориз пилаф с чушки 3Към края се добавя грахът и се разбърква. Оттегля се от котлона и се оставя да изпръхне за 3-4 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2016
Пилафът е чудесен! Даже и без пържене на лука и ориза (само запичане на лука в суха тенджера и после задушаване). Беше ме страх от канелата и кардамона, но рискът си заслужаваше - вкусът и ароматът на ястието са великолепни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта