Сарми с ориз и кафе

Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2004
Сарми с ориз и кафе
 
Необходими продукти:
20-30 бр. лозови стерилизирани листа
3 с. л. зехтин
2 ч. л. джоджен
2 ч. л. червен пипер
1 лук
1 шепа стафиди
1 к. ч. смлени орехови ядки
1 ч. л. смляно кафе
1 ч. ч. ориз
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарми с ориз и кафе
Лукът се наситнява и се пържи 3-4 минути в зехтина.
2
Сарми с ориз и кафе 2
Добавя се оризът. Пържи се, докато стане стъклен, след което се поръсва с ореховите ядки, кафето и червения пипер. Налива се 1 ч. ч. гореща вода. Посолява се и къкри, докато оризът поеме водата. Подправя се с джоджен и черен пипер, изсипват се стафидите.
3
Сарми с ориз и кафе 3
Във всеки лозов лист се поставя по лъжица от сместа и се завива. Дъното на тенджера се покрива с лозови листа, върху тях се нареждат сaрмите и се притискат с чиния. Налива се вода до ръба на чинията, оставя се да къкри под капак 20-30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: