Пъпешово мляко с ориз

Дата: 15.07.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 мл прясно мляко
150 г бисерен ориз
160 г захар
400 г пъпеш (почистен)
50 г бланширани бадеми
1 ванилия
кората от 1 лайм
 

Начин на приготвяне:
1
Пъпешово мляко с оризОризът се залива с вода, колкото да го покрие и се вари около 5 минути.
2
Пъпешово мляко с ориз 2Налива се млякото.
3
Пъпешово мляко с ориз 3Сипват се около 80 г захар и се готви, до готовност на ориза.
4
Пъпешово мляко с ориз 4Пъпешът се пюрира.
5
Пъпешово мляко с ориз 5След това се готви с останалата захар, докато сместа се сгъсти – около 30 минути.
6
Пъпешово мляко с ориз 6Сипва се към ориза и се разбърква.

7
Пъпешово мляко с ориз 7Добавят се смлените бадеми.
8
Пъпешово мляко с ориз 8Накрая се сипва ванилията и отново се разбърква.
9
Пъпешово мляко с ориз 9Десертът се разпределя в чаши и се охлажда.
10
Пъпешово мляко с ориз 10По желание се украсява с кора от лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2016
На мен цветът ми се получи, харесва ми много и бих го направил отново
4.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2015
Малко е бледичък, но е вкусен!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Да добавя още, че и при мен не се получи жълт цвят, защото сорта на пъпеша беше бяло-зеленикав (макар и сочен и сладък). Но това не беше кахърът ми. Вкусът на пъпеш не се усещаше в сутляша (а бях сложила 500 г изчистен). Следващият път ще сложа двойно повече пъпеш + евентуално парченца сух пъпеш (за подсилване на аромата).
2.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2015
Наситеният жълт цвят зависи най-вече от сорта на пъпеша . Колкото по-жълто е \"месото\" на суровия пъпеш, толкова по-жълт е и крема. Другият трик - тай-вече използван при рекламните снимки от редица кулинарни сайтове е използването на куркума или сладкарска боя - за получаване на по-ефектен цвят на сладкиша. Важните са вкусът и фантазията при декорацията :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2015
Нещо не стана толкова жълто :(
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Моника Иванова се регистрира в сайта.
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта