Парфе с кисело мляко

Лесен за приготвяне и същевременно божествено вкусен десерт
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 29.06.2018
Парфе с кисело мляко
 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. желатин (на прах)
2 ч. л. царевично нишесте
65 г захар
1 ч. ч. прясно мляко (обезмаслено)
кората от 1 лимон
1 ч. ч. кисело мляко
1/2 ч. л. ванилов екстракт
1 ч. ч. сезонни плодове

по желание:
шамфъстъци (без сол)
стръкчета прясна мента


Начин на приготвяне:
1
В малка тенджера изсипете желатина, нишестето и захарта и ги залейте с прясното мляко. Разбъркайте. Настържете фино кората на предварително измития лимон.
2
Оставете сместа да се затопли (без да завира), като от време на време разбърквате. Щом сместа започне да се сгъстява, дръпнете от огъня.
3
Добавете киселото мляко и ваниловата есенция и разбъркайте. Пресипете сместа в купа, покрийте я с прозрачно фолио и поставете в хладилник за около час.

4
Обелете сезонни плодове и ги нарежете.

5
Разбийте охладената млечна смес с помощта на миксер докато се получи крем. Разпределете крема в стъклени купички или чаши. Украсете с плодовете. Поръсете с мента и счукани на едро ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: