Сладоледени трюфели „Тирамису“

Истинска наслада за небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сирене „Маскарпоне“
200 г шоколадов кувертюр (дропс)
190 г захар
100 г бишкоти
10 г бурбонска ванилова захар
200 мл животинска сметана
50 мл десертно вино „Марсала“
4 жълтъка
2 с. л. инстантно кафе


Начин на приготвяне:
1
Сладоледени трюфели „Тирамису“
Жълтъците, захарта, кафето и марсалата се готвят на водна баня, докато станат на гъст крем, след което се оставят да се охладят леко.
2
Сладоледени трюфели „Тирамису“ 2
Маскарпонето се разбърква с ваниловата захар, към него се добавя кремът от жълтъците.
3
Сладоледени трюфели „Тирамису“ 3
Разбърква се с телена бъркалка, добавят се накълцаните бишкоти и предварително разбитата сметана. Разбърква се.
4
Сладоледени трюфели „Тирамису“ 4
Сместа се оставя във фризер, да стегне, за да може да се оформят топки. Поставят се в тава, с хартия за печене на дъното и се прибират във фризер, за да стегнат.
5
Сладоледени трюфели „Тирамису“ 5
След това се заливат с разтопен черен шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2020
Благодаря за отговора! Вече е направено и изядено. Много ни се услади, скоро пак ще направя.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2020
Здравейте, Миленка! Може да замените с амарето. Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2020
Здравейте Лора и Стоян, мога ли да заменя виното Марсала с Амарето ? Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: