Постен ябълков тарт

Лесен плодов десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
300 г орехи
150 г сочни фурми
30 г какао

за пълнежа:
3 зелени ябълки
330 мл ябълков сайдер
150 г сочни фурми
1/2 лимон
1/4 ч. л. смлян кардамон
1/4 ч. л. канела



Начин на приготвяне:
1
Постен ябълков тарт
Орехите за основата се смилат в блендер, към тях се добавят почистените от костилките фурми и какаото. Смила се отново.
2
Постен ябълков тарт 2
Сместа се прехвърля във форма за тарт, с диаметър 24 см, с подвижно дъно, като се заравнява добре. Блатът се прибира във фризер, за да стегне.
3
Постен ябълков тарт 3
Ябълките се белят, почистват се от семките и се нарязват на тънки парчета.
4
Постен ябълков тарт 4
Слагат се в съд за готвене, заливат се със 130 мл сайдер, овкусяват се с канелата, кардамона, настърганата кора и сока на лимона. Готвят се, докато омекнат, но не трябва да се разкашкват.
5
Постен ябълков тарт 5
Оставят се да се охладят и се отцеждат.
6
Постен ябълков тарт 6
Фурмите се почистват от костилките и се смилат на крем, заедно с останалия сайдер.
7
Постен ябълков тарт 7
Основата се изважда от фризера, намазва се с част от крема от фурми, отгоре се подрежат половината от плодовете, като се притискат, следва крем от фурми и отново ябълки.
8
Постен ябълков тарт 8
Оставя се в хладилник за 2 часа, за да стегне, след което се нарязва и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2021
Вкусно и много сладко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: