Паста с гъби и доматен сос.

Източник: Aleksandra Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 01.10.2019
Паста с гъби и доматен сос.
 
Необходими продукти:
1 кг гъби
125 г краве масло
1 глава лук
3 скилидки чесън
чубрица или босилек на вкус
сол и черен пипер на вкус

за доматения сос:
500 г домати
1 глава лук
3 скилидки чесън
босилек на вкус
сол на вкус
олио за пържене



Начин на приготвяне:
1
Гъбите се почистват, нарязват се на филийки и се задушават в тиган със сгорещеното масло.
2
Лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът - на дребно. Прибавят се към гъбите, за да се задушат и те.
3
В тенджера с малко мазнина се запържват лукът и чесънът за соса, нарязани на ситно. Слагат се и доматите, обелени и нарязани на ситно. Сосът се готви, докато се сгъсти, след това се овкусява със сол, пипер и босилек. Оставя се да се охлади и се разбърква с гъбите.
4
Пастата се сварява до степен ал денте и се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ddimitrova се регистрира в сайта.
Dilyana се регистрира в сайта.
Tsvetelina Svetlozarova Trayanova се регистрира в сайта.
АниНик100 се регистрира в сайта.
Христо Георгиев се регистрира в сайта.
Valentina1809 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: