Пастет от сьомга (риет)

Дата: 04.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г филе от сьомга с кожа
150 г пушена сьомга
50 г краве масло (меко)
30 мл студено пресован зехтин (+ за поливане)
1 лимон
1/2 връзка див лук
1 с. л. кленов сироп
1 с. л. каперси
сол и пипер меланж на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пастет от сьомга (риет)Сьомгата се овкусява със сол, кленов сироп и пипер меланж, полива се със зехтин и се пече около 8 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
2
Пастет от сьомга (риет) 2След това се накъсва на малки парчета с вилица.
3
Пастет от сьомга (риет) 3Пушената сьомга се реже на тънки ивички, а дивият лук и каперсите се наситняват.
4
Пастет от сьомга (риет) 4Маслото се разбърква добре със зехтина, лимоновия сок и сол на вкус.
5
Пастет от сьомга (риет) 5Двата вида риба се смесват с каперсите, дивия лук и овкусената мазнина. По желание се подправя с щипка чили.
6
Пастет от сьомга (риет) 6Пастетът се слага в буркан. Може да се съхранява до 2 седмици в хладилник. Поднася се с хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2017
Страхотни хлебчета! Току що ги приготвих с вода вместо мляко - сина ми има алергия и спазваме диета :) Получиха се!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта