Пъстра салата

Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2004
Пъстра салата
 
Необходими продукти:
200 г изцедено кисело мляко
1 ч. ч. зехтин
по 2–3 щипки риган, босилек и мащерка
бял пипер и сол на вкус
8–10 яйца от пъдпъдък
2 краставици
250 г чери доматчета
1 зелена салата
1 червена салата
2 връзки репички
по 1/2 връзка магданоз и копър


Начин на приготвяне:
1
Пъстра салата
От киселото мляко се правят топчета и се заливат със зехтина. Овкусяват се с подправките и се оставят да престоят поне 2–3 часа.
2
Пъстра салата 2
Яйцата за салатата се потапят в предварително кипнала вода и се варят 4 минути. След това се обелват и се разрязват на две. Марулите се накъсват, а останалите зеленчуци се нарязват наедро.
3
Пъстра салата 3
Всички продукти се смесват, като отгоре се поставят накиснатите топчета кисело мляко и се заливат със зехтина, в който са мариновани.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Бон Апети коментира рецептата Баница с овесени трици
Бон Апети коментира рецептата Дип от патладжани
Бон Апети коментира рецептата Сурова морковена торта
Бон Апети коментира рецептата Пилешка пита с фиде
Бон Апети коментира рецептата Есенно минестроне
Бон Апети коментира рецептата Риба с паста на фурна
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: