Пай с пилешко, спанак и ориз

Дата: 19.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
9 точени кори (дебели)
400 г пилешко филе
400 г краве сирене
200 г спанак (почистен)
150 г бисерен ориз
100 г краве масло
100 мл олио
4 яйца
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пай с пилешко, спанак и оризОризът се сварява в подсолена вода и се отцежда.
2
Пай с пилешко, спанак и ориз 2Пилешкото филе се намазва с 20 мл олио, посолява се и се готви на тиган, докато стане златисто, но не и напълно готово.
3
Пай с пилешко, спанак и ориз 3Изважда се и се нарязва на кубчета.
4
Пай с пилешко, спанак и ориз 4Спанакът и пресният лук се нарязват и се запържват в 20 мл олио за кратко, докато омекнат.
5
Пай с пилешко, спанак и ориз 5Изваждат се и се смесват с наситнените копър и магданоз, пилешкото месо, ориза, яйцата, натрошеното сирене, сол и черен пипер на вкус.
6
Пай с пилешко, спанак и ориз 6Маслото се разтопява и се разбърква с останалото олио.
7
Пай с пилешко, спанак и ориз 7Лист пергаментова хартия се намокря, след това се намазва с мазнина.
8
Пай с пилешко, спанак и ориз 8Върху него се редят 8 точени кори, като всяка се маже обилно с мазнина.
9
Пай с пилешко, спанак и ориз 9Така подредените кори се поставят в съд с термоустойчиви дръжки, заедно с хартията.
10
Пай с пилешко, спанак и ориз 10Слага се плънката и се покрива с последната кора. Стърчащите краища на корите се прегъват навътре и се маже с мазнина.
11
Пай с пилешко, спанак и ориз 11Тиганът се загрява на котлона за 5 минути, за да може корите на дъното да станат хрупкави. След това паят се слага в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор и се пече около 30 минути.
12
Пай с пилешко, спанак и ориз 12Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2019
Рецептата е изключително сполучлива, а крайният резултат: невероятно вкусен. Определено ще бъде едно от онези рецепти, които често ще се приготвят вкъщи!
6.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2017
Много вкусно ястие се получи . Подходящо е за делник и празник :) Ще експериментирам следващия път с различни зеленчуци .
5.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Има ли зелено, значи е любимо!
4.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2016
Стана, супер! Много е вкусно! Благодаря!
3.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2016
ееее мн.е вкусно.аз го направих,но ми отне мн.усилия.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Рокси Георгиева се регистрира в сайта.
Asuogwue се регистрира в сайта.
Верка Димитрова се регистрира в сайта.
Eli Makaridze се регистрира в сайта.
Зорница Кемерова се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Мъфини със сирена и шунка
Татяна коментира рецептата Хумус от моркови
Petar Irinkin се регистрира в сайта.
Bozhidara-Maria Opanska коментира рецептата Баница със спанак
Raia Vitkova се регистрира в сайта.
katerina се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта