Кашник

Рецепта от Смолянско
Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
300 г краве сирене
50 г краве масло
4 яйца
1/2 кубче прясна мая (21 г)
1 ч. л. сол
1 щипка захар



Начин на приготвяне:
1
Кашник
Маята се разтваря в 50 мл топла вода с 1 щипка захар и се оставя да шупне.
2
Кашник 2
От брашното, солта, яйцата, натрошеното сирене, маята и разтопеното масло се замесва рядко като каша тесто.
3
Кашник 3
Изсипва се в намазана с масло тава и се оставя да втаса.
4
Кашник 4
Пече се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 20–25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2023
Омесих го в хлебопекарна, за да втаса по-лесно, а после го изпекох във фурната. Стана вкусно! Първо шупнала мая и сол, после разбити яйца, сирене и накрая брашно.
6.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2021
Здравейте, Катерина и Еклер! Ние сме ползвали квадратна тава 24 см. В тази рецепта големината на формата не е от ключово значение, така че може да ползвате и друга с подобни размери. Поздрави от нас и успех!
5.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2021
Моля да поясните това количество за какъв размер тава е? Важно е.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2021
Здравейте! С какви размери да е тавата, и колко време трябва да се остави да втасва тестото?
3.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2017
Бърза, лесна и вкусна закуска!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: