Бретонски галет

Апетитен и много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
400 мл вода
200 г брашно от елда
1/4 ч. л. сол

за плънката:
200 г печурки
150 г спанак (почистен)
150 г шунка
100 г чери домати
80 г сирене „Ементал“
60 мл зехтин
2 глави лук
4 яйца
сол и черен пипер на вкус
солено краве масло за намазване



Начин на приготвяне:
1
Бретонски галет
Брашното от елда и солта се смесват с 400 мл вода и се разбиват. Трябва да се получи гъсто тесто, което се оставя в хладилник за 1 час.
2
Бретонски галет 2
В намазан с масло тиган от сместа се приготвят 4–6 палачинки.
3
Бретонски галет 3
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в половината от зехтина. Посолява се.
4
Бретонски галет 4
Прибавят се обелените и нарязани на кубчета гъби. Запържват се, докато започнат да се карамелизират, след което се изваждат.
5
Бретонски галет 5
В същия съд се налива останалият зехтин и в него за кратко се запържва спанакът. Овкусява се със сол.
6
Бретонски галет 6
Една от готовите палачинки се слага в загрят тиган, намазан с масло. В средата на палачинката се слага от спанака и се оформя като гнездо, в което се чуква едно яйце.
7
Бретонски галет 7
В средата се слага от нарязаната на лентички шунка, лук и гъби, разполовени чери домати и настъргано сирене „Ементал“.
8
Бретонски галет 8
Четирите края на палачинката се прегъват навътре и се притискат, за да се залепят.
9
Бретонски галет 9
Готви се под капак, докато яйцето се забули.
10
Бретонски галет 10
Така се приготвят и останалите палачинки. Поднасят се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: