Печен боб с картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2003
Печен боб с картофи
 
Необходими продукти:
300 г дребен зрял фасул
1/2 кг картофи
3 стръка пресен лук
1 зелена чушка
200-250 г стерилизиран зелен фасул
200-250 г домати от буркан
7-8 с. л. олио
1 с. л. захар
1 с. л. оцет
2 с. л. соев сос
1/2 ч. л. майорана
1 ч. л. розмарин


Начин на приготвяне:
1
Печен боб с картофи
Зрелият фасул се сварява, след това се отцежда от водата. Доматите се пасират. Лукът и чушката се нарязват наситно.
2
Печен боб с картофи 2
Нарязаните лук и чушка се изсипват в тиган със сгорещено олио и се задушават. След това се добавят пасираните домати, захарта и оцетът, разбърква се и се сипва зеленият фасул.
3
Печен боб с картофи 3
Овкусява се с подправките и соевия сос и когато заври, се добавя предварително приготвеният зрял фасул.
4
Печен боб с картофи 4
След като поври няколко минути, ястието се пресипва в тавичка. Отгоре се подреждат нарязаните на тънки колелца картофи. Запича се в умерено загрята фурна, докато картофите покафенеят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2016
Не е нещо, с което ще смаете тъщата, но за бърз и непретенциозен обед е ОК:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: