Печен джолан със зеленчуци

Източник: Лидия Стойкова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 01.03.2017
Печен джолан със зеленчуци
 
Необходими продукти:
500 г свински джолан (обезкостен)
150 мл червено вино
100 мл вода
1 дафинов лист
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
200 г печурки
3 моркова
доматен сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се наситняват. Смесват се с виното, 150 мл вода, дафиновия лист и черен пипер на вкус. Джоланите се измиват и се мариноват в сместа за 1 час. Пекат се в гювеч (с капак) около 1 час и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна.
2
Гъбите се белят и се режат на филии. Морковите се белят и се режат на тънки резени с помощта на белачка. Добавят се в гювеча и ястието се пече още половин час.
3
След това се сипва доматеният сок, посолява се на вкус и се допича до готовност.

Добър апетит!

Съвет:
Сервира се топло.
Подходяща гарнитура са варени картофи или картофено пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: