Отворена баница с лук и козе сирене

Дата: 29.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г саламурено козе сирене
400 г картофи
6 листа точени кори
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за мармалада от лук:
4 глави червен лук
2 с. л. зехтин
1–2 стръка мащерка
2 с. л. кафява захар
100 мл червено вино
50 мл тъмен балсамов оцет
20 г краве масло (студено)
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Отворена баница с лук и козе сиренеЛукът се нарязва на тънки полумесеци и се запържва на слаб огън в зехтина с щипка сол, докато омекне и започне да се карамелизира.
2
Отворена баница с лук и козе сирене 2Добавят се захарта и наситнената мащерка и след като захарта започне да се карамелизира, се налива виното.
3
Отворена баница с лук и козе сирене 3Когато виното се изпари, се сипва оцетът и щом се изпари, съдът се дърпа от котлона, слага се студеното масло и се разбърква.
4
Отворена баница с лук и козе сирене 4Картофите се обелват, нарязват се на шайби и се бланшират в подсолена вода.
5
Отворена баница с лук и козе сирене 5Корите се мажат с разтопеното масло, подреждат се една върху друга в тава с хартия за печене на дъното и отгоре се разпределя лукът.
6
Отворена баница с лук и козе сирене 6Следват картофите и накрая се поръсва с натрошеното сирене и черен пипер.
7
Отворена баница с лук и козе сирене 7Баницата се пече 15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Узунова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimitrov се регистрира в сайта.
radi296 се регистрира в сайта.
Валентина се регистрира в сайта.
Марина Андреева се регистрира в сайта.
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта