Щрудел с кайсии

Прекрасен летен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кайсии
150 г крем сирене
150 г бисквити
100 г захар Сладея (+ 3 с. л. за поръсване)
2 жълтъка
1 ванилия
5 листа точени кори (не фини)
1/2 ч. л. канела
50 г краве масло

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Щрудел с кайсии
Кайсиите се почистват от костилките и се нарязват на кубчета.
2
Щрудел с кайсии 2
Крем сиренето се разбива със захарта.
3
Щрудел с кайсии 3
Добавят се жълтъците и отново се разбива.
4
Щрудел с кайсии 4
Канелата се смесва с ванилията и 3 с. л. захар. Маслото се разтопява.
5
Щрудел с кайсии 5
Четири кори се мажат с масло, поръсват се с канелената смес и се слагат една върху друга.
6
Щрудел с кайсии 6
Накрая се поставя петата кора, намазва се с масло и се поръсва с част от смлените бисквити.
7
Щрудел с кайсии 7
Отгоре се разпределя кремът и се подреждат кайсиите.

8
Щрудел с кайсии 8
Поръсва се с останалите смлени бисквити и се завива руло.
9
Щрудел с кайсии 9
Намазва се с масло и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2018
Десертът е много свеж и с праскови!
5.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
вкусен!
4.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2016
Прикресен....
3.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
чудесно е един брой с круши и един с праскови
2.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2015
Много вкусен щрудел! Добре балансиран като вкусове!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: