Ароматно хлебче с лук и колбас
Лора и Стоян
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 кг брашно 1 яйце 1 с. л. оцет 20 мл олио 1 ч. л. сол топла вода | за плънката: 5 яйца 400 г сирене |
7. |
Изпрати
лично съобщение |
28.02.2018 с айранче и....
| ![]() |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
26.06.2015 Броя на корите зависи и от големината на корите, затова няма точен брой ;)
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
26.06.2015 Олиото няма как да е точно количество, зависи как е станало тестото и дали се лепи по плота. Ако се сложи мая и се разточва вече няма да е същата баница. При теглената баница вкуса идва от теглените кори, защото с точене стават плътни колкото и да се изтънят и няма този вкус. При точене се използва и повече брашно. Не се отчайвайте , че от първия път не е станало тегленето ;)
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
24.06.2015 Дима Михалова,ако опитате да направите рецептата с тесто с мая,се получава и с разточване на тънко-ще си спестите дърпането на листите.Освен това при тестото с мая няма риск баницата да стане клисава.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
23.06.2015 И посоченото количество олио май е само за тестото.За намазване на корите преди да се навият аз използвах около 200 мл олио,в т.ч. и намасляването отгоре преди печенето.Полезно щеше да ми бъде ако беше посочено колко броя кори излизат.Моите бяха 6,но тавата ми е големичка.Съжалявам,че не я снимах
|
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...