Дудник

Интересна рецепта от село Кремена
Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 яйца
500 г кисело мляко
300 г брашно
400 г пшеничен грис
125 г краве масло
1 щипка сол
1 ч. л. сода бикарбонат


Начин на приготвяне:
1
Дудник
Яйцата се разбиват и към тях, при постоянно разбиване, се добавят киселото мляко, солта, содата, брашното и грисът.
2
Дудник 2
Тавата за печене се намазва с половината масло. Изсипва се тестото, заравнява се и се намазва с останалото предварително разтопено масло.
3
Дудник 3
Дудникът се пече около 1 час, в загрята на 160 градуса фурна, като се проверява с клечка.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2018
Не е по-вкусът ми.
7.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
:)
6.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2015
:)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2015
Само да допълня, че сложих повече сол - 1 ч.л.
4.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2015
Уникално вкусно българаско нещо. :) Определено трябва да се опита в комбинация със сладко и сирене. Супер е рустикално и по домашно чаровно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: