Печена риба с маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2001
Печена риба с маслини
 
Необходими продукти:
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 по-едри скумрии
2 с. л. олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 в. ч. бяло вино
3 домата
1 шепа черни маслини


Начин на приготвяне:
1
Печена риба с маслини
Рибата се почиства и филетата се отделят.
2
Печена риба с маслини 2
В тиган се налива олиото и за минута се запържва нарязаният надребно лук, прибавят се счуканите скилидки чесън, пържи се 20 секунди и се разрежда с виното.
3
Печена риба с маслини 3
Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и се прибавят към соса. Овкусява се с подправките.
4
Печена риба с маслини 4
Добавят се почистените от костилките маслини. Филетата се подреждат в намаслена тава и се заливат със соса. Пекат се 20 минути при температура 200 градуса. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
Направих сос със домати,риган,босилек и чесън,с малко лук.После подготвих скумрията-измих я и я почистих,посолих я от двете страни със сол и черен пипер,а в корема й сложих нарязан на колелца лимон и стрък босилек.Налях отгоре соса,а за канапе сложих кръгчета лук по дъното на тавичката. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: