Печени картофи с плънка от авокадо

Вкусно, постно зеленчуково предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 средно големи картофа
2 с. л. зехтин
сол на вкус

за плънката:
2 бр. авокадо
1 лайм
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. кимион
1/2 глава лук
1 люта зелена чушка
1 домат
1 скилидка чесън
1/3 връзка пресен кориандър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с плънка от авокадо
Картофите се измиват много добре и се разполовяват. Подреждат се в тава, намазват се със зехтин, посоляват се и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, след което се оставят леко да се охладят.
2
Печени картофи с плънка от авокадо 2
Месестата част на авокадото се намачква и се овкусява с пушения пипер, кимиона, сол, сока от лайм и стрития на паста чесън.
3
Печени картофи с плънка от авокадо 3
Добавят се нарязаните наситно лук и чушка, почистеният от семките и нарязан на кубчета домат и наситненият кориандър, и се разбърква.
4
Печени картофи с плънка от авокадо 4
Картофите се издълбават леко и се пълнят със сместа.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
Кориандърът развали вкуса на картофите, твърде силна и натрапчива подправка за мен.. Ако не беше той- картофите се получиха прекрасно, аз им добавих по малко масълце отгоре ,преди да ги изпеча ;)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2015
страхотни, много вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2015
Аз нямах пушени чушки, чесън и кориандър, но пък добавих към авокадото крема сирене и прясна червена чушкаа и се получи много свеж вкус, а преди да изсипя тази смес с авокадо върху картофите, сложих малко настъргана моцарела на дъното на всеки картоф. Беше много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: