Печени моркови с ментово-лимонов сос

Дата: 06.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 връзки моркови (800 г)
1/2 връзка мента
1 лимон
50 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за поливане)
1 ч. л. ретро горчица
1/2 ч. л. сумак
1/4 ч. л. кафява захар
1/4 ч. л. сух чесън
1 щипка чили на прах
сол и пипер меланж на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Печени моркови с ментово-лимонов сосМорковите се обелват, част от дръжките им се оставя. Ако са дебели, се разполовяват по дължина.
2
Печени моркови с ментово-лимонов сос 2Подреждат се в тава един до друг и се поръсват със сумак, сол и пипер меланж.
3
Печени моркови с ментово-лимонов сос 3Поливат се със зехтин и се пекат 20–30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
4
Печени моркови с ментово-лимонов сос 4Настърганата лимонова кора и половината от лимоновия сок се разбъркват със зехтина, кафявата захар, ретро горчицата, наситнената мента, чесъна, чилито, сол и пипер меланж.
5
Печени моркови с ментово-лимонов сос 5Морковите се овкусяват със сместа, докато са топли. Могат да се консумират както топли, така и студени.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2016
много вкусно:)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2016
Страхотно основно или гарнитура!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ники коментира рецептата Баница със спанак
Биляна Спасова се регистрира в сайта.
Криста Димовска коментира рецептата Баклава
Криста Димовска се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта