Спагети „Примавера“
Лора и Стоян
2 връзки моркови (800 г) 1/2 връзка мента 1 лимон 50 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за поливане) 1 ч. л. ретро горчица 1/2 ч. л. сумак 1/4 ч. л. кафява захар 1/4 ч. л. сух чесън 1 щипка чили на прах сол и пипер меланж на вкус |
1 | ![]() | Морковите се обелват, част от дръжките им се оставя. Ако са дебели, се разполовяват по дължина. |
2 | ![]() | Подреждат се в тава един до друг и се поръсват със сумак, сол и пипер меланж. |
3 | ![]() | Поливат се със зехтин и се пекат 20–30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. |
4 | ![]() | Настърганата лимонова кора и половината от лимоновия сок се разбъркват със зехтина, кафявата захар, ретро горчицата, наситнената мента, чесъна, чилито, сол и пипер меланж. |
5 | ![]() | Морковите се овкусяват със сместа, докато са топли. Могат да се консумират както топли, така и студени. |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
14.05.2016 много вкусно:)
| ![]() |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
10.05.2016 Страхотно основно или гарнитура!
| ![]() |
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...