Печени зеленчуци върху канапе от ориз

Дата: 30.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г кафяви печурки (големи)
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1 патладжан
1 тиквичка
за маринатата:
70 мл зехтин „Екстра върджин“
70 мл тъмен балсамов оцет
2 скилидки чесън
2 с. л. мед
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. риган
сол на вкус
за ориза:
300 г дългозърнест ориз
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
4 с. л. зехтин
кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:
1
Печени зеленчуци върху канапе от оризПатладжанът се измива, обелва се и се реже на кубчета. Посолява се и се оставя да престои 20 минути, за да се отцеди от него горчивата течност. Изплаква се и се подсушава.
2
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 2Гъбите се почистват и се режат на ленти.
3
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 3Чушките, тиквичката и лукът се нарязват на едри кубчета.
4
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 4Чесънът за маринатата се стрива на паста и се смесва с дижонската горчица и меда. Добавя се оцетът и се разбърква.
5
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 5При постоянно бъркане, на тънка струйка, се налива зехтинът. Овкусява се със сол и риган.
6
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 6Зеленчуците се заливат със сместа и се разбъркват. Оставят се за няколко часа, за да се мариноват. Отцеждат се и се слагат в тава, застлана с пергаментова хартия.
7
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 7Пекат се в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), до готовност – 30 минути.
8
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 8Оризът се измива много добре под течаща студена вода, за да падне нишестето.
9
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 9Чесънът се наситнява и се запържва в 2 с. л. зехтин.
10
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 10Сипва се оризът и се запържва, докато стане стъклен.
11
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 11Наливат се 650 мл вода и се оставя да кипне. Похлупва се и се готви 15 минути. Котлонът се изключва и оризът се оставя да престои още 10 минути под капак.
12
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 12Добавят се останалият зехтин, сол, настърганата лимонова кора и наситненият магданоз, и се разбърква внимателно.
13
Печени зеленчуци върху канапе от ориз 13Зеленчуците се сервират върху ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2016
Много вкусно.Много добре се получи с ориз басмати.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2016
Получиха се кисели зеленчуци.Балсамикото им е повече.Ако изобщо ги готвя пак,със сигурност ще сложа по-малко!
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2016
Много вкусно и красиво.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


293 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта