Тиан с моцарела

Феерия от цветове и вкусове
Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сирене „Моцарела“
50 мл зехтин „Екстра върджин“
4 скилидки чесън
2 глави червен лук
2 домата
1 зелена чушка
1 патладжан
1 тиквичка
4 стръка мащерка
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиан с моцарела
Чесънът се стрива на паста с малко сол. Налива се зехтинът, добавя се накъсаната мащерка и се разбърква.
2
Тиан с моцарела 2
Патладжанът се измива и се реже на шайби, които се поръсват със сол и се оставят да излезе горчивата вода. След това се изплакват и се подсушават.
3
Тиан с моцарела 3
Останалите зеленчуците се измиват, почистват се и се режат на шайби. Моцарелата също се нарязва на шайби.
4
Тиан с моцарела 4
Зеленчуците и сиренето се посоляват и се намазват с ароматизирания зехтин. Шайбите сирене и зеленчуци се подреждат в тава, като се редуват. Поливат се с останалия овкусен зехтин.
5
Тиан с моцарела 5
Покрива се с алуминиево фолио и тианът се пече 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Тиан с моцарела 6
След това фолиото се маха и ястието се пече още 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2021
вкусно стана, но на мен ми трябваше много повече време докато зеленчуците се опекат.
5.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2020
За още по-наситен вкус накрая запекох с кашкавал и пармезан и се получи страхотно.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2016
Без моцарела ястието си е рататуй. Ще пробвам и със сиренето.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2016
Това ястие съм го готвила почти по същия начин, но без моцарела. Вкуса дори без моцарела е много добър. Едновременно леко и засищащо.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2016
Лесно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: