Печени яйца със сос „Маринара“

Лесни, апетитни, ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца
60 г сирене „Пармезан“
4 стръка босилек
черен пипер на вкус

за соса:
600 г пасирани домати (от бутилка)
30 мл зехтин
4 скилидки чесън
1/2 глава лук
1/2 ч. л. сух риган
1 щипка захар
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Печени яйца със сос „Маринара“
Лукът се наситнява и се запържва в зехтина, докато омекне. Прибавя се чесънът и се запържва за кратко.
2
Печени яйца със сос „Маринара“ 2
Поръсва се риганът, наливат се пасираните домати и 150 мл вода, подправя се със сол и захар, и се оставя на умерен огън около 15 минути.
3
Печени яйца със сос „Маринара“ 3
Готовият сос се сипва в тава. Чукват се яйцата и се посоляват.
4
Печени яйца със сос „Маринара“ 4
Ястието се поръсва с черен пипер и част от настъргания пармезан. Пече се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 10 минути.
5
Печени яйца със сос „Маринара“ 5
Поднася се поръсено с останалия пармезан, накълцан босилек и по желание – с препечени филийки.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2017
Много вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Наистина много вкусно! Добавих и малко топено сирене, върху яйцата, а отделно препекох бекон :)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Много леки и вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: