Запечени домати с кашкавал

Дата: 20.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 червени домата
300 г кашкавал
зехтин за мазане
за соса:
1/2 връзка босилек
1 с. л. червен винен оцет
1 скилидка чесън
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Запечени домати с кашкавалДоматите се измиват и се нарязват на шайби.
2
Запечени домати с кашкавал 2Мажат се със зехтин и се подреждат в намазнена тава с незалепващо покритие. Поръсват се с настъргания кашкавал и се пекат 7–8 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
3
Запечени домати с кашкавал 3Чесънът се стрива в хавачне с щипка сол.
4
Запечени домати с кашкавал 4Добавят се листата от босилека и отново се стрива.
5
Запечени домати с кашкавал 5Слагат се горчицата, оцетът и зехтинът, и се разбърква до хомогенизиране.
6
Запечени домати с кашкавал 6Доматите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Чудесно лятно предложение!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Милена се регистрира в сайта.
Mihaela Tyurolengova се регистрира в сайта.
Денислава се регистрира в сайта.
Лъки коментира рецептата Вегански таратор
Tania Kisiova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта