Салата от краставици и маслини
Лора и Стоян
300 г сирене „Халуми“ 400 г домати 50 г маслини „Каламата“ 2 краставици 1 авокадо 3 стръка пресен босилек 40 мл зехтин „Екстра върджин“ 1 с. л. бял винен оцет 1 ч. л. сух риган сол на вкус |
1 | Сиренето халуми се нарязва на кубчета и се запича в сух тиган, до златисто, от всички страни. | |
2 | Краставиците се белят и заедно с доматите и месестата част от авокадото се нарязват на кубчета с големина на сиренето. | |
3 | Маслините се почистват от костилките и се разполовяват. | |
4 | В купа се смесват доматите, краставиците, авокадото и маслините. Овкусява се с риган и накълцан босилек. Полива се с оцета и зехтина, посолява се и се разбъркват. | |
5 | Салатата се поднася с кубчетата халуми. |
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...