Салата от тиквички с червен ориз

Свежа, различна, засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 тиквички
150 г червен ориз
30 г печени орехи
70 мл зехтин „Екстра върджин“
1 връзка пресен лук
1/2 връзка копър
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от тиквички с червен ориз
Тиквичките се измиват и се нарязват на много тънки шайби с помощта на ренде, тип „Мандолина“.
2
Салата от тиквички с червен ориз 2
Посоляват се и се оставят да престоят 10 минути. След това се отцеждат и се подсушават върху хартия.
3
Салата от тиквички с червен ориз 3
Чесънът се стрива на паста и се смесва с лимоновия сок, сол и черен пипер.
4
Салата от тиквички с червен ориз 4
Тиквичките се заливат с получения дресинг и се прибират в хладилник, за да се овкусят добре.
5
Салата от тиквички с червен ориз 5
Оризът се измива и се слага да се вари в 300 мл вода. Щом водата кипне, се оставя да къкри на много слаб огън.Готви се, докато оризът абсорбира течността. Оставя се да се охлади.
6
Салата от тиквички с червен ориз 6
Тиквичките се смесват с ориза, наситнените копър и пресен лук, накълцаните орехи и зехтина. Салатата се разбърква и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2017
Ето и при мен как се получи :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2017
Прекрасна салата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: