Печено пиле с гарнитура от картофи

За всеки сезон
Източник: Дарина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 21.05.2017
Печено пиле с гарнитура от картофи
Печено пиле с гарнитура от картофи
Печено пиле с гарнитура от картофи
 
Необходими продукти:
1 пиле (около 1,2 кг)
125 г краве масло
1 бира (малка)
4-5 скилидки чесън
4 ч. л. гарам масала
1/2 пакетче подправка за пиле
сол, черен и червен пипер на вкус

за гарнитурата:
1,2 кг картофи
2 връзки пресен лук
3 ч. л. подправка за картофи
4-5 скилидки чесън
1 к. ч. олио
1 ч. ч. вода
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пилето се почиства и се разрязва в средата. Отваря се и се натрива с подправките. (Другият вариант е, да се смесят всички подправки с малко олио и пилето да се намаже добре със сместа). Оставя се за 30 минути, след което се намазва обилно с 1/3 от маслото.
2
Слага се в тава, като под него се слагат 2-3 резена масло и се залива с бирата. Тавата се покрива с фолио и пилето се пече около 1 час в загрята на 180 градуса фурна. След това фолиото се отстранява и пилето се запича до златисто на 200 градуса.
3
Картофите се обелват и се нарязват на тънки резени. Посоляват се и се разбъркват много добре с подправката за картофи.
4
Чесънът се смачква, нарязва се на ситно и се смесва с подправките. Лукът се накълцва и се разбърква с картофите.
5
Наливат се олиото и водата, покрива се с фолио и се пече на 180 градуса, докато картофите леко омекнат. След това фолиото се отстранява. Сипват се 5-6 с. л. от соса от печенето на пилето и се допича на вкус.


Съвет:
По желание се поднася с пресен чесън и зелена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: