Пролетна картофена манджичка

Вкусът от времето на баба!
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 23.05.2017
Пролетна картофена манджичка
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1/2 връзка зелен лук
500 г картофи
300 г пилешко филе
2 моркова
1 с. л. червен пипер
1 щипка черен пипер
2 щипки едра чубрица
1 дафинов лист
олио
2-3 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Загряваме олио в дълбока тенджера и леко запържваме двата вида наситнен лук.
2
Посоляваме и прибавяме последователно пилешкото филе, картофи и морковите, нарязани на не много големи кубчета.
3
Подправяме с черния пипер, червения пипер и чубрицата, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.
4
Така задушените продукти се заливат с 1-2 литра топла вода (в зависимост от това, дали обичате ястието по-гъсто или по-течна). Аз добавих и дафинов лист – придава уникален вкус.


Съвет:
По желание може да поднесете всяка порция с 2-3 с. л. кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: