Песто „Дженовезе”

Италиански вкус и свежест
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2011
Песто „Дженовезе”
 
Необходими продукти:
200 г босилек
30 г кедрови ядки
3 скилидки чесън
200 мл зехтин „Екстра върджън“
сокът от 1/2 лимон
30 г сирене „Пармезан“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Песто „Дженовезе”

Босилекът, кедровите ядки и чесънът се поставят в подходящ съд, наливат се 150 мл от зехтина и се пасира. Прибавят се сокът от лимона, настърганият пармезан и се овкусява със сол на вкус.


2
Песто „Дженовезе” 2

Сместа се изсипва в буркан, налива се останалият зехтин и се затваря. Съхранява се в хладилник.


 


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2019
Много вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2018
Здравейте Лора и Стоян. Да се похваля малко , но тази година успях да си отгледам много хубав босилек.(и то на терасата)☺С наситено зелен цвят, а как ухае.......
7.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2017
Направих го с бадеми, щерката много го хареса, особено с домашни домати и сиренце...
6.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Светла, вместо кедрови ядки може да използваш бадеми или слънчогледови семки.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2016
Здравейте! Някой знае ли каква е трайността на така приготвения сос при съхранение в хладилник?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: