Песто росо

Перфектен вкус от слънчева Сицилия
Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г сушени домати (мариновани и отцедени)
40 г филирани бадеми
30 г сирене „Пармезан“
80 мл зехтин
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
1 с. л. тъмен балсамов оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Песто росо
Бадемите се запичат на сух тиган, изваждат се и се охлаждат.
2
Песто росо 2
Пармезанът се настъргва.
3
Песто росо 3
Смила се в блендер, заедно със скилидките чесън, зехтина, босилека, оцета, сол на вкус, сушените домати и бадемите.
4
Песто росо 4
Готовото песто се съхранява в буркан, в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2018
Това ми е любимото песто!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: