Пиле с чесън по китайски

Дата: 06.06.2001
Източник: Бон Апети
Пиле с чесън по китайски
 
Необходими продукти:
500 г пилешки гьрди
2 с. л. соев сос
2 ч. л. оцет (ябьлков)
2 ч. л. захар
4 с. л. олио
1 резен джинджифл (1/2 ч. л. сух)
1 стрък чесьн
3 стръка зелен лук
3 с. л. оризово вино (шери)
2 с. л. нишесте
1 белтьк
1/2 ч. ч. вода
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с чесън по китайскиМесото се нарязва на еднакви по големина кубчета със страна 1 см. В купа се размесват продуктите за мариноване и месото се oставя да отлежи 30 минути.
2
Пиле с чесън по китайски 2В загрят уок се сипват 3 с. л. олио и се оставя да запуши. Поставя се месото и се пържи на силен огън при непрекъснато бъркане 3-4 минути. След това се слага в гевгир, за да се отцеди мазнината.
3
Пиле с чесън по китайски 3В купа се смесват съставките за заливката. Зеленият лук се нарязва по диагонал, чесънът - на малки парчета, джинджифилът - на много ситно. Загрява се 1 с. л. олио и за 30 секунди се запържват нарязаните зеленчуци.
4
Пиле с чесън по китайски 4Пилешкото се връща обратно в уока и се бърка още 3-4 минути. Добавя се заливката, силата на огъня се намалява и ястието се оставя за 1-2 минути, докато се сгъсти.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта