Пиле с грах и гъби

Лесно и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки пържоли (от бут)
50 г бекон
300 г печурки
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
250 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
200 г замразен грах
4 стръка копър
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Пиле с грах и гъби
Кожата на пилешките пържоли се отстранява.
2
Пиле с грах и гъби 2
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно.
3
Пиле с грах и гъби 3
Запържват се в зехтина, от двете страни – до златисто.
4
Пиле с грах и гъби 4
След това се изваждат от съда и се разрязват надве.
5
Пиле с грах и гъби 5
Гъбите се почистват, нарязват се наедро и се запържват заедно с нарязания на кубчета бекон.
6
Пиле с грах и гъби 6
След това всичко се изважда и в същия съд се запържват наситнените лук и чесън.
7
Пиле с грах и гъби 7
Връщат се гъбите, беконът и пилешкото месо.
8
Пиле с грах и гъби 8
Деглазира се с виното.
9
Пиле с грах и гъби 9
Налива се бульонът и се готви 15–20 минути на слаб огън, под капак. Ако е необходимо, се наливат 200–300 мл вода.
10
Пиле с грах и гъби 10
Добавят се грахът и наситненият копър, готви се още 3–5 минути и се овкусява със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2020
Получи се доста вкусно..
4.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2018
Много вкусно! Месото стана меко, а сосът е перфектен! Горещо препоръчвам за романтична вечеря! ;) Поздрави от Лозана.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2016
Супер стана!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
да
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: