Пиле с орехов сос

Дата: 25.09.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле „Градус“
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
2 стръка магданоз (+ за сервиране)
50 мл олио
150 г орехи
5 скилидки чесън
80 г краве масло
2 с. л. брашно
3 яйца
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пиле с орехов сосПилето се поставя в тенджера.
2
Пиле с орехов сос 2Залива се със студена вода и се посолява.
3
Пиле с орехов сос 3В тенджерата се пускат стръковете мащерка, дафиновият лист и магданозът. Вари се до готовност.
4
Пиле с орехов сос 4Свареното пиле се прехвърля в тава.
5
Пиле с орехов сос 5Залива се с олиото и се запича в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) до златисто - около 20 минути.
6
Пиле с орехов сос 6Орехите се смилат.
7
Пиле с орехов сос 7Чесънът се нарязва на ситно.
8
Пиле с орехов сос 8Запържва се в загрятото масло.
9
Пиле с орехов сос 9Сипва се брашното, разбърква се и се пържи, докато стане златисто.
10
Пиле с орехов сос 10Наливат се 600 мл от бульона от варенето на пилето.
11
Пиле с орехов сос 11Прибавят се орехите и се готви около 5 минути.

12
Пиле с орехов сос 12В това време се разбиват яйцата със сока от 1/3 лимон.
13
Пиле с орехов сос 13Към тях се налива малко от горещия сос, за да се темперират.
14
Пиле с орехов сос 14След което се изливат в соса, разбърква се и съдът се дърпа от котлона. Овкусява се със сол и черен пипер.
15
Пиле с орехов сос 15Пилето се сервира със соса, останалия лимон, нарязан на шайби, и накъсан магданоз.


Съвет:
По желание при поднасяне, ястието се полива с малко от мазнината от печенето на пилето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта