Банска традиционна капама
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
25.01.2014 Много добра рецепта! Виното и особено манатарките придават чудесен вкус на цялото ястие. Брашното, в което се овалва пилешкото месо преди пържене, спомага за сгъстяването на ястието и като резултат се получава чудесен, плътен (но не гъст) и ароматен сос. Вместо цяло пиле, което да порционирам, купих 6 броя горни бутчета, за да са ми еднакви всички порции. Понеже готвих в доста широк и разлят съд, горната част на парчетата пиле остана непокрита от течността и така хрупкавата кожичка, получена при пърженето, не омекна прекалено и запази хубавия си златист цвят. Не намерих нудели, с които да гарнирам, но открих, че пухкаво картофено пюре, зелена салата и прясно изпечени хлебчета допълват това блюдо повече от прекрасно!
По мое мнение, рецептата е подходяща и за по-специален повод.
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...