Пиле за коронация

Гост: Емил Виденов, ресторант "Алпин"
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2004
Пиле за коронация
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
50 г манго
20–30 мл прясно мляко
1 шепа кашу
1 шепа стафиди
2 с. л. олио
1 с. л. къри
60–80 г краве масло
50–80 г замразен грах
50–80 г бейби морковчета (обикновен морков)
50 г ориз
чери домати, резени краставица и лимон за украса


Начин на приготвяне:
1
Пиле за коронация
Пилешките гърди се режат на тънки филийки, запържват се в сгорещеното олио за 1–2 минути и се отстраняват от котлона.
2
Пиле за коронация 2
Мангото се обелва от кората, нарязва се на филийки с големината на месото, прибавя се към позапърженото пилешко и се разбърква. Връща се на котлона, слагат се ядките и стафидите и се пържи не повече от 1 минута. Налива се млякото, овкусява се с къри, разбърква се и се отстранява от котлона.
3
Пиле за коронация 3
Оризът за гарнитурата се сварява в кипнала подсолена вода в съотношение 1 към 3. Грахът и морковчетата се запържват за не повече от 2–3 минути поотделно, всяко в по 1/3 от сгорещеното масло. Свареният ориз също се запържва отделно в останалото количество масло.
4
Пиле за коронация 4
Всеки от запържените продукти за гарнитурата се подрежда на купчинка в чинията за сервиране. Тиганът с пилешкото и мангото се връща на котлона, колкото да се затопли, и се разбърква. Прибавя се в чинията и се украсява с чери доматчетата и резените краставица и лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: