Пилешка салата с маруля

Италианска салата с хрупкави кротони, маслини и маринована бейби "Моцарела" с пилешки гърди
Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2006
Пилешка салата с маруля
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
200 г сирене "Моцарела" бейби
50-80 г обезкостени зелени маслини
50-80 г обезкостени черни маслини
4 печени чушки
1 маруля
1 ч. л. сол
зърна черен пипер на вкус
2 филии хляб
2-3 с. л. зехтин
1/4 ч. л. сол
бялата част на 1 стрък лук
6 с. л. зехтин
3 с. л. винен оцет
1 ч. л. горчица
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешка салата с маруля
Кожата на пилешките гърди се отстранява, месото се поставя в тенджера и се залива със студена вода. Посолява се, добавят се зърната черен пипер и се сварява за около 20 минути. Свареното месо се охлажда, нарязва се на малки парчета и се поставя в купа.
2
Пилешка салата с маруля 2
Хлябът се нарязва на кубчета, които се слагат в намазнена със зехтин тава и се посоляват. Кротончетата се пекат около 8-10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като на 4-5 минута се разбъркват.
3
Пилешка салата с маруля 3
Бялата част на 1 стрък лук се нарязва наситно и се слага в купа. Добавят се предвидените захар, сол, горчица и оцет и се разбива, докато се получи хомогенна смес. В приготвения винегрет постепеннно се налива зехтинът.
4
Пилешка салата с маруля 4
В купата с месото се слага сиренето "Моцарела", наливат се 2 с. л. от винегрета и се оставя да престои 10 минути. В салатиера се поставят нарязаните наедро маруля и печени чушки, добавят се маслините и се поливат с останалия винегрет.
5
Пилешка салата с маруля 5
В порционна чиния се оформя канапе от салатата, върху него се слагат мариновани "Моцарела" и пилешко месо, поръсва се с кротони и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: